2021-08-31

"Trójai faló" ellenségek az egyházban


A legenda szerint Krisztus előtt több ezer évvel a görögök véget vetettek Trója 10 éves ostromának azzal, hogy egy óriási, üreges, falóval jutottak be a városba.

A trójaiak ajándéknak vélték a lovat, és bevitték a városba, ahol az ellenséges katonák éjszaka kisurrantak belőle, és kinyitották a kaput a görög hadseregnek. Amit a trójaiak ajándéknak hittek, valójában a pusztulásuk volt.

Innen ered a mondás: "Óvakodj a az ajándékot hozó görögöktől".

A Sátánnak is van egy trójai falova, tele üres filozófiákkal, amelyek tönkreteszik Istenről alkotott megértésünket. Mi, keresztények hoztuk ezt a lovat az Egyházba, azt gondolva, hogy ez egy ajándék. Ezek a filozófiák emberi bölcsességre épülnek, és bukott emberi természetünkre mutatnak, mert énközpontúak, nem Istenközpontúak.

Ezért figyelmeztet bennünket a Szentírás: "Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen valaki titeket olyan bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely az emberek hagyományához, a világ elemeihez, és nem Krisztushoz alkalmazkodik." Kolossé 2:8

Isten adjon erőt nekünk az egyházba beszivárgó hamis filozófiák elleni küzdelemhez.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment