2024-08-20

Sáska hit


Isten tizenkét vezető embert küldött az Ígéret Földjének felfedezésére.

Tízen nem láttak túl a félelmeiken, ezért visszatértek, hogy megfélemlítsenek, és elbátortalanítsanak mindenkit mást is.

Káleb megpróbálta elmondani az igazságot: “Ne féljetek! Bemehetünk és elfoglalhatjuk azt a földet! Biztosan sikerülni fog. (4Mózes 13:30)

De a tíz vezető továbbra is a félelmet hirdette, nem pedig a hitet, és azt mondták, hogy mindannyian olyanok, mint a sáskák az ország óriásaihoz képest (4Mózes 13:17-33).

Olvasom ezt a történetet, és idiótának tartom őket, de aztán rajtakapom saját magam is, hogy én is tudok sáska lenni a hitben. Ahogy Isten megígérte nekik a földet, nekem is békét, örömet, növekedést és erőt ígért. De néha több erőfeszítést fektetek a félelmeimbe, mint az Ő ígéreteibe.

Emlékeznem kell Káleb szavaira és ehhez hasonlókra a Róma 8:37-ben: “Mindezek ellenére minden nehéz helyzetben mi vagyunk a győztesek! Sőt még annál is többek - ő általa, aki szeretett bennünket.

Te vajon úgy élsz, mint egy győztes vagy úgy, mint egy sáska?


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment