2024-08-18

Vizsgáljuk meg a "keresztény" bizonyságokat


Két interjút hallgattam meg, amelyek szemléltették, hogy a “ne ítélkezz” mozgalom hogyan akadályozza meg a valódi bűnbánatot.

A megkérdezett nő az intervjúban elmondta, hogy éppen a nemi identitásával küszködött, amikor úgy gondolta, hogy kereszténynek lenni “élvezetes” lesz. De megsértődött, amikor új keresztény barátai azt mondták neki, hogy nem helyes az a vágya, hogy férfivá váljon, hiszen már új teremtés Krisztusban (2Korinthus 5:17).

Ezért olyan nem keresztényeket keresett fel, akik arra biztatták, hogy szedjen hormonokat és végeztesse el a műtétet. A melleltávolítása azonban sajnálattal töltötte el, így keresett egy olyan gyülekezetet, amely elfogadta őt “férfi testvérnek” Krisztusban anélkül, hogy elítélte volna.

Végül úgy döntött, hogy mégis nőként azonosítja magát, bár elmondása szerint néha még mindig férfinak öltözik. Igaz, elismerte, hogy neheztelés van benne, de azt állítja, hogy Jézus biztosította őt arról, hogy bosszankodása nem önző, hanem ez egyszerűen a kielégítetlen szükségleteinek eredménye.

Egyik interjúban sem említette a bűnt vagy a bűnbánatot. Ehelyett arra összpontosított, hogy az emberek milyen érzéseket keltettek benne, és egyértelműen áldozatnak látta magát, nem bűnösnek.

Ezek az interjúk két fontos betekintést adtak számomra:

1. Ne feltételezzük azt, hogy valaki őszintén hívő csupán azért, mert annak mondja magát. Keresztény barátainak igaza volt, amikor figyelmeztették, de hamisan feltételezték azt, hogy megértette a bűnbánatot és a megváltást.

2. A “ne ítélkezz” hozzáállás kegyetlen, mert összezavarja az embereket a bűn és az üdvösség tekintetében.

Az igazi szabadság csak Krisztuson keresztül jön létre, nem pedig úgy, hogy bármit jóváhagyunk és elfogadunk (János 8:31-32).

✜✜✜

Azok számára, akik mélyebbre szeretnének ásni, készítettem egy rövid bibliatanulmányt, amely ennek a nőnek a hozzáállásával foglalkozik a Szentírás tükrében: Bűnösök vagy áldozatok vagyunk? (angol nyelven) 

Szándékosan nem adtam meg ennek a nőnek a nevét vagy a podcastjaira mutató linkeket, mert nem az a célom, hogy kiemeljem őt, hanem hogy példát adjak az általa képviselt hamis filozófiára. Úgy vélem, hogy a vallomása egy nem megtért és zavaros pozícióból származik.

Segítenünk kell a nemi identitásukkal küzdőkön, de el kell mondanunk nekik az igazságot, hogy a transzneműség olyan bűn, amely károsítja a lelküket.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment