2024-02-04

Elhanyagolod-e a "belső szépséget" és a "lelked gyakorlását"?


Sokkal fontosabb legyőzni a keserűséget, az önzést, a türelmetlenséget és az önsajnálatot, mint elrejteni egy foltot a bőrünkön. Valamint sokkal fontosabb a lelki izmaink megerősítése fizikai izmaink felépítésénél.

Sajnos az átlagembert jobban érdekli a külső megjelenése, mint a szíve állapota.

De Isten azt mondja, hogy az ember szíve fontosabb, mint a külseje, magassága vagy termete; és az asszony szelíd és csendes lelkülete többet ér, mint a külső ékessége (1Sámuel 16:7; 1Péter 3:3-4).

“Bár a testünk edzésének is van valami haszna, az istenfélelem gyakorlása sokkal hasznosabb, mert mind a jelenlegi, mind a jövendő örök életben áldásokat eredményez.” (1Timóteus 4:8). 

A külső megjelenésünkre csak korlátozva tudunk hatni, de belső szépségünkre annál nagyobb hatással lehetünk. Ügyeljünk tehát arra, hogy imával simítsuk ki ráncos gondolatainkat, és bibliatanulmányozással erősítsük lelki izmainkat, hogy Isten szándékai szerint élhessünk (Efézus 2:10). 

💙💙💙

A belső szépség és erő fejlesztésével kapcsolatos ötletekért olvasd el még:


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment