2024-02-06

Szerinted mi a misszionárius meghatározása?


Legtöbben úgy határozzuk meg a misszionáriust, mint “olyan személyt, aki Krisztust egy idegen országban hirdeti”.

Az igazi jelentése a misszionárius szónak azonban “küldetésben lévő személy”, és ez minden keresztényt jellemez, még akkor is, ha soha nem hagyjuk el szülővárosunkat (Máté 28:18-20).

Az ApCsel 1:8 ezt mondja: Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig.

Hajlamosak vagyunk kiemelni a föld végső határait ebben a szakaszban, és figyelmen kívül hagyjuk azt, amit a többi helyszín jelentett a tanítványok számára:
  • Emberek jelenlegi helyükön – Jeruzsálem
  • Emberek a közelükben, akik hasonlóak voltak hozzájuk – Júdea
  • Emberek a közelükben más kultúrákból – Samária

Minden kereszténynek hirdetnie kell Krisztust legalább egy ilyen “helyszínen”.

Ennek leghatékonyabb módja, ha természetesen beszélünk Krisztusról a körülöttünk lévőknek, ha elmondjuk nekik, hogyan hat személyesen életünkre. Isten adta nekünk ezt a küldetést, és mindannyiunkat felkészített arra, hogy sajátos módunkon tegyük ezt hatáskörünkben.

BÁTORODJ FEL! Ott lehetsz fontos misszionárius, ahol éppen vagy!

✟ ✟ ✟

Ha további bátorítást szeretnél kapni Krisztus hirdetésével kapcsolatban, olvasd el ezt az egyperces áhítatot is: Útra fel! 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment