2024-02-11

Forgatókönyv nélkül


Arra vagyunk elhívva, hogy minden lehetőséget kihasználjunk arra, hogy hirdessük Krisztust (Ef 5:15-16).

De ezt természetes módon szeretnénk megtenni, ahogy a Szent Szellem vezet bennünket. Vannak, akik könnyedén megszólítanak teljesen idegen embereket, és beszélnek nekik Krisztusról. Mások nem.

Jó kipróbálni olyan evangelizációs “módszereket” is, amelyek több erőfeszítést igényelnek, mivel a komfortzónánkon kívül esnek.

De általában egyedi ajándékainknak és személyiségünknek kell meghatároznia azt, hogy hogyan beszélünk másoknak Krisztusról.

Ha valaki bűntudatot keltett benned az miatt, mert te nem olyan módszerrel hirdeted Krisztust, ahogyan ő, lazíts. A bűntudat soha nem hatékony motiváció az evangelizációra.

Ehelyett legyünk érzékenyek Isten Szellemére, és alakítsuk ki saját evangelizációs stílusunkat (Efézus 2:10). A legjobb, ha “forgatókönyv” nélkül, spontán beszélünk Krisztusról, megengedve ezzel, hogy Isten Szelleme irányítson bennünket.

Szánj ma időt arra, hogy átgondold, hogyan hirdethetnéd Krisztust tudatosabban és természetesebben munkatársaidnak, szomszédaidnak, barátaidnak és családodnak.

💙Az egyik módja annak, hogy bátorítsd a keresztény barátaidat, hogy felhívod figyelmüket a A szeretet üzenetére, és bátorítod őket arra, hogy regisztráljanak ingyenesen a blogunkra, így hetente kétszer kapnak egyperces áhítatotot az e-mailjükben. Lásd: Feliratkozás

A fordító megjegyzése: ha tudsz angolul, javaslom a link alatt található különböző "Evangélizációs stílusok"-ról szóló áhítatokat.


-------------

Eredeti: Unscripted

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment