2024-01-30

A tudomány nem tagadhatja meg a bennünk lévő Isten-alakú űrt


“Az ateizmus pszichológiailag lehetetlen az emberek gondolkodásmódja miatt.” ~ Tudomány 2.0

Ez az idézet ateista tudósok tudományos kutatásain alapul. Bármennyire is tiltakozik az ember, van valami mélyen bennünk, ami hisz valamiben, ami nagyobb nálunk.

C.S. Lewis ezt így mondta: “Ha olyan vágyat találok magamban, amelyet ezen a világon semmilyen tapasztalat nem tud kielégíteni, a legvalószínűbb magyarázat az, hogy egy másik világra lettem teremtve.”

Blaise Pascal pedig ezt mondta: “Minden emberben van egy Isten alakú űr.”

Isten ezt így magyarázza meg: “Isten örök hatalma és isteni természete ugyan emberi szemmel nem látható, de mégis világosan érzékelhető és megérthető, mert a világ teremtése óta mindenki láthatja és tanulmányozhatja Isten teremtményeit. Így tehát nincs mentség azok számára.” (Róma 1:20).

Keresztényekként tudjuk, hogy az ember Istennel való közösségre lett teremtve, de a bűn elválasztja Tőle. A lelkünkben rejlő vágyakozás nem az evolúció terméke, hanem annak a megerősítése, hogy szükségünk van Istenre és vágyakozunk rá.

💙💙💙


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment