2023-08-01

A "cukrozott evangélium" következményei


A cukor étvágyat kelt maga után. Minél többet eszünk belőle, annál többet akarunk enni.

Ez a “cukrozott evangélium” veszélye is, amelyet oly sokan szolgálnak fel Krisztus gyülekezeteiben. A cukorral bevont igazságok finomak és függőséget okoznak. De hiányzik belőlük a szellemünket építő táplálék, ezért gyengévé és petyhüdtté teszik azt.

Az istenfélelem látszatát keltik, de tagadják az evangélium életet átformáló erejét (2Timóteus 3:1-5).

Isten azt akarja, hogy tiszta szellemi tejet igyunk (1Péter 2:2), de megdorgálja azokat, akik túl sokáig ragaszkodnak a tejesüvegükhöz (1Kor 3:2-3). Tovább kell lépnünk a szilárd szellemi táplálék felé.

Viszont a “cukrozott evangélium” még annál is rosszabb, mint cumisüveggel táplált kereszténynek maradni. Ez tönkreteszi szellemünket, szívünket és elménket, önző dolgokhoz ad energiát, nem pedig Isten dolgaihoz.

Kedves keresztény, mit olvasol és mit tanulmányozol? Szeretetre, jó cselekedetekre és önmegtagadásra sarkall, vagy egyszerűen csak kielégíti a szellemi édesszájúságodat? (Zsidók 10:24; Lukács 9:23)


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment