2023-08-06

3 hazugság, mely megtéveszt minket


Vizsgáljunk meg néhány hazugságot, amelyek sok ember, sőt még a keresztények elméjét is eluralják.

1. Az igazság érzéseken alapszik.

Ezt többféleképpen is bemutatják:
⮚ "Kövesd az érzéseidet."
⮚ "Kövesd a szíved."
⮚ "Ha jónak érzed, tedd meg."
⮚ "Ha ez jó érzéssel tölt el, az nem lehet rossz."

A keresztények tudják, hogy az érzések nem megbízhatóak (Példabeszédek 3:5). Ezért ellenőrizünk mindent Isten Igéjéhez viszonyítva.

2. Szeretet = jóváhagyás

Népszerű a keresztényeket "gyűlölködőknek" nevezni, egyszerűen azért, mert nem hagyunk jóvá bizonyos szexuális életmódokat, nem pedig azért, mert bármi rosszindulatú vagy gyűlölködő dolgot tettünk volna. Az emberekkel való törődés nem követeli meg az életmódjukkal és meggyőződéseikkel való egyetértést. Ha megváltoztatjuk a hitünket azért, hogy egy barátunk vagy családtagunk kedvében járjunk, akkor az embert választjuk Isten helyett (Galata 1:10).

3. Bármi lehetsz, ami lenni akarsz.

Nem. Mindannyian más-más dolgokhoz értünk, más az intelligenciaszintünk, különböző képességeink és lehetőségeink vannak. Isten mindannyiunknak célokat és korlátokat adott (Efézus 2:10; 2Korinthus 10:12-18).

Ezek a népszerű mondások félrevezetőek. Emberi bölcsességből származnak, nem pedig Isten bölcsességéből (Kolossé 2:8). Ha hiszünk nekik, eltérítetnek minket Isten szándékaitól.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment