2023-05-14

Isten "igenének" lenni egy "nem" világban


Mi lenne, ha Isten adott volna egy olyan tervet a jövőddel kapcsolatban, amit még a családod sem hisz el? Hogy éreznéd magad akkor, ha úgy tűnne, hogy a körülményeid lehetetlenné teszik Isten tervét?

Éppen ez történt Józseffel.

Amikor még tinédzser volt, Isten két álmot adott Józsefnek, amelyek megmutatták, hogy egy napon uralkodni fog a testvérei felett. Amikor elmondta ezt a családjának, azt hitték, megőrült (1Mózes 37).

Ha megnézzük József húsz évvel későbbi életét, úgy tűnik, hogy a családjának volt igaza – rab volt egy egyiptomi börtönben, hamisan elítélték nemi erőszakért, életének felét pedig rabszolgaként töltötte. A legtöbb ember már lemondott volna Istenről ebben a helyzetben, de József nem ezt tette.

Amikor a fáraó elhívta a cellájából, hogy megmagyarázzon két álmot, József azt mondta, hogy a két álom azt jelenti, hogy “Isten elhatározta ezt, és hamarosan véghez is viszi” (1Mózes 41:32).

Elárulva, rabszolgaként és bebörtönözve továbbra is ragaszkodott a húsz évvel korábbi próféciához, amelyet két álmában kapott, bízva abban, hogy Isten elhatározta ezt, és hamarosan véghez is viszi.

Isten egyik “igen” embere volt a “nem” világban.

Jelenlegi világunk folyamatosan azt kiáltja Istenre, hogy “nem!” – az Ő terveire, céljaira és parancsaira.

Józsefhez hasonlóan nekünk is ilyen “igen”-nek kell lennünk! Olyan férfiaknak és nőknek, akik teljes bizalommal vannak Isten iránt.

Példabeszédek 3:5-6: “Bízzál az Úrban teljes szívből 💙 és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.

Szorosan ragaszkodjunk Isten Igéjének igazságaihoz, és ne hallgassunk összezavarodott és istentelen világunkra!

Az alábbi áhítat is gazdag igazságokat mond el Józsefről:


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment