2023-05-16

A Sziklán állsz-e, bízva az Ő Igéjében?


Örülök, hogy olvasóim többsége a Sziklán áll. Ezzel azt akarom mondani, hogy Krisztuson állnak, mint az alapjukon, Isten Igéjével, mely az igazság próbája (Zsoltárok 61:2(3); 71:3; Máté 7:24-27).

Érdekli őket a Szentírás megértése és annak pontos alkalmazása, olyanok, mint a béreaiak (ApCsel 17:11), rámutatnak a hibákra, bárhol is találják őket.

Ha valami olyannal találkoznak, ami kereszténynek van bemutatva, attól azt várják el, hogy megegyezzen a Szentírással. Ha rájönnek arra, hogy az, amit hisznek bibliailag nem pontos, akkor módosítják hitüket.

Ha nem állunk szilárdan a sziklán, akkor “sziklafejű” keresztényekké válunk. Ezalatt a taníthatatlan keresztényekre gondolok.

Nem hajlandók foglalkozni a hibákkal, és nem hajlandók a Szentíráshoz igazítani hitrendszerüket. Az elméjük olyan, mint egy szikla.

Miért is beszélek sziklafejekről? Mert a tanulmányok azt mutatják, hogy mi, emberek hajlamosak vagyunk a makacsságra, ragaszkodunk a hamis tanításokhoz és visszautasítjuk a kiigazítást (Példabeszédek 29:1; Zsoltárok 32:9; Zsoltárok 81:11–12).

Nem tudjuk megkülönböztetni az igazságot a hamisságtól, ha nem vagyunk alázatosak és nem vagyunk hajlandóak megengedni, hogy Isten Igéje módosítsa a hitünket.

Tehát ügyeljünk arra, hogy a Sziklán álljunk, ne pedig sziklafejek legyünk!

------------

A témával kapcsolatos másik áhítat: Nézeteltérés istenfélő módon vagy személyes támadás 

Az egyik terület, amelyre különös gondot fordítok, az a keresztény szórakoztatás. Valamilyen oknál fogva, ha vannak jó dolgok egy könyvben, filmben vagy dalban, néhány keresztény nem hajlandó foglalkozni a benne található hibákkal. Ilyen például a Viskócímű könyv és film, amelyben van néhány nagyon súlyos szentírási hiba, sok keresztény azonban mégis megvédi.

A “Kiválasztott” c. sorozatnak is bár van néhány kiváló aspektusa, de ugyanakkor szentírási hibákat is tartalmaz, amelyeket el kell ismernünk és kezelnünk kell, ha meg akarjuk őrizni jó ítélőképességünket.

Több információt találhatsz ezzekel a témákkal kapcsolatban angol nyelven:

-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment