2023-05-21

Tudtad, hogy Isten egyes keresztényeket "nemeslelkűeknek” nevez?


Olyan időket élünk, amikor a megtévesztés tombol. A keresztényeknek rendkívül óvatosnak kell lenniük, hogy mindent Isten Igéje szerint teszteljenek (Kolossé 2:8).

Mivel ilyen nagy tévedésekkel kell szembenéznünk, úgy gondolhatjuk, hogy a kisebb hibákat figyelmen kívül hagyhatjuk, pedig a kis dolgokban is fontos a hűség:

Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.” Lukács 16:10(1)

Ha figyelmen kívül hagyjuk az apró hibákat a prédikációkban, könyvekben és a szórakoztatásban, végül elveszítjük a képességünket arra is, hogy a nagyobb hibákat észrevegyük. Isten azt várja el tőlünk, hogy “válogatósak” legyünk, amikor Igéjének pontosságáról van szó.

Ez az egyik módja annak, hogy elkerüljük, hogy elfogadjuk azt a “másik Jézust”, ahogyan Pál megdorgált néhány hívőt a korinthusi gyülekezetben (2Kor 11:3-4).

Ezért legyünk olyanok, mint a nemeslelkű béreaiak, gondosan megítélve mindent Isten Igéje szerint:

Az ottani (Bérea) zsidó közösség tagjai nemesebb lelkűek voltak, mint a thesszalonikabeliek. Nyitott szívvel és örömmel fogadták az üzenetet, amelyet Pál hirdetett. Naponta tanulmányozták az Írásokat, és gondosan megvizsgálták, hogy valóban igaz-e, amit Páltól hallottak.ApCsel 17:11

Isten minden szava színtiszta, kipróbált igazság, ő maga pedig biztonságos menedék mindenkinek, aki bízik benne. Ezért amit ő mond, ahhoz ne tégy hozzá egy szót se, mert számon kéri rajtad, és rád bizonyítja hazugságodat! Példabeszédek 30:5-6

💙💙💙

A fent idézett bibliaversek teljes szövege:

Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen benneteket valamilyen filozófiával, értelmetlen okoskodással, vagy emberi hagyományokkal, amelyek a világot uraló hatalmasságoktól, és nem Krisztustól származnak.Kolossé 2:8

Félek azonban, hogy amint a kígyó megcsalta Évát ravaszságával, úgy tántorodnak el a ti gondolataitok is a Krisztus iránti őszinte és tiszta hűségtől. Mert ha valaki odamegy hozzátok, és más Jézust hirdet, nem akit mi hirdettünk, vagy más lelket fogadtok be, nem akit kaptatok, vagy más evangéliumot, nem amelyet elfogadtatok, azt szépen eltűritek.” 2Korinthus 11:3-4

Lábjegyzet:

(1) A Lukács 16:10 kifejezetten a világi vagyon kezeléséről beszél, de ez az alapelv arra is vonatkozik, hogy mindent becsületesen, gondosan és bölcsen tegyünk.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment