2023-05-09

A tolerancia nem ugyanaz, mint a jóváhagyás vagy egyetértés – Lukács 9:26


Az igazi tolerancia azt jelenti, hogy mindenkivel tisztelettel bánunk, még akkor is, ha nem értünk egyet az életmódjával és hitével.

Vannak azonban olyan emberek, akik a “tolerancia” szót minden fajta életmód és hit jóváhagyására használják.

Ironikus módon a tolerancia nem is szükséges abban az esetben, ha egyetértünk.

Ennél is fontosabb az, hogy senki sem hagyhat jóvá minden fajta életstílust és hitet, mert a legtöbbjük ellentmond egymásnak, ellenkezik vagy kizárja egymást.

Azok, akik azt állítják, hogy támogatják a sokféleséget, valójában a velük egyetértő emberek sokszínűségét támogatják, miközben elutasítják azok sokszínűségét, akik nem értenek velük egyet.

Isten azt várja tőlünk, hogy igaz toleranciát mutassunk, vagyis, hogy tisztelettel bánjunk az emberekkel. De azt nem várja el tőlünk, hogy jóváhagyjuk bűneiket, éppen úgy, ahogy a saját bűneinket sem hagyhatjuk jóvá.

A “tolerancia” fogalmával való visszaélés gyakran a keresztények megszégyenítésére vagy elhallgattatására irányuló kísérlet, ami egy másik szó – “a gyűlölet” – helytelen használatához vezet. Nem számít, milyen kedvesen védi egy keresztény Isten igazságát, mégis “gyűlölködőnek” nevezik őt azok, akik azt állítják, hogy szeretik a sokféleséget.

De Isten más szót használ az Őt védelmezők leírására. Hűségesnek nevezi őket.

Lásd Máté 5:10; Lukács 9:26; 2Timóteus 4:2-3; Jakab 1:12.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment