2023-02-26

Hagyjuk abba, hogy Krisztust "népszerűvé" vagy "menővé" tegyük


Vannak, akik azt hiszik, hogy a farizeusok voltak az egyetlenek, akik szembeszálltak Krisztussal, de ez nem igaz. A Jézust követő emberek többsége azért tette ezt, amit tőle kapott (gyógyulás vagy ingyen ebéd), és elutasították, amikor olyan dolgokat mondott, amelyek nem tetszettek nekik. Ezeket pedig Jézus gyakran tette.(1)

Számos bibliai részlet megerősíti, hogy a legtöbb ember gyűlölte Krisztust (János 3:19; János 7:7; János 15:24–25; János 17:14). Krisztus figyelmeztetett minket is:

"Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket." János 15:18.

Mivel megértjük Krisztus csodálatos szeretetét, néha azt gondoljuk, hogy az a feladatunk, hogy népszerűvé tegyük Őt a nagyvilágban. Ezért hátrált meg olyan sok gyülekezet az evangélium népszerűtlen részeinek prédikálásától, és ezért próbálják olyan sokan Krisztust “menőnek” és “tetszetősnek” mutatni a könyvekben és a szórakoztatásban.

Ha azonban maga Krisztus testben nem volt népszerű a világban, akkor az egyetlen módja annak, hogy népszerűvé tegyük, ha hamisan ábrázoljuk jellemét és céljait.

Minden alkalommal, amikor bemutatjuk Krisztust a világnak, gondosan oda kell figyelnünk jellemére és szavaira, ahogyan ezek a Szentírásban is szerepelnek. Szeretetet és kegyelmet kínált fel, de ugyanakkor elítélte a bűnt, megtérésre szólított fel, és figyelmeztette az embereket a pokolra.(2)

Emlékeznünk kell arra, hogy “Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz” (Zsidók 13:8). Azért szeretjük Őt, aki Ő, nem azért, amilyennek a világ szeretné Őt látni.

-------------------

(1) A János 6 tökéletesen világossá teszi ezt.



-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment