2022-10-11

Kell-e említenünk a poklot, amikor bizonyságot teszünk Krisztusról?



Tudod-e mit tett Jézus, hogy követhessük a példáját?

Nemrég olvastam egy cikket (amit egy keresztény írt), amelyben figyelmeztette a keresztényeket, hogy ne beszéljenek a pokolról, mert az bosszantja a hitetleneket, és nem "szükséges" része az evangéliumnak.

Természetesen a poklot túl is lehet hangsúlyozni, de szerintem hajlamosabbak vagyunk arra, hogy alulhangsúlyozzuk, mert nem illik a “feltételeket nem szabó” Istenről alkotott hamis képünkhöz.

Vitatkozhatunk a pokolról való tanítás szükségességéről, de akkor csupán emberi vélemények hangzanának el. Ehelyett inkább tanulmányozzuk az egyetlen szempontot, amely számít: Krisztusét.

Földi szolgálata során Jézus bátran tanított a pokolról. Nyilvánvalóan úgy véli, hogy szükséges dolog az, hogy egy egészséges félelmünk legyen az örök kárhozattól.

A közvélemény soha nem lehet az igazság próbája (János 15:19). Krisztus e szavai pedig kijózanító figyelmeztetés kell, hogy legyenek:
"Mert aki szégyell engem és az én beszédeimet, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében." Lukács 9:26

----------------

Íme néhány példa Krisztus kijelentéseire a pokolról: Máté 5:29, Máté 7:13, Máté 10:28, Máté 23:33, Lukács 12:4-5 és Lukács 16:19-31.


------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment