2022-10-16

Néhány dolog az evangéliumban vitathatatlan és elválaszthatatlan


Néhány dolog nem vitatható a keresztények számára. Például az Isten Igéje iránti odaszenteltség:

Mert ha valaki szégyell engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzedék előtt, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.” ~ Jézus, Márk 8:38(1)

Könnyű elmondani a bibliai igazságokat Isten szeretetéről, békéjéről, öröméről és vigasztalásáról – de nem olyan könnyű elmondani igeverseket az önmegtagadásról, a bűnről, a pokolról, a szexuális erkölcsről, a bűnbánatról és a büntetésről.

De az evangéliumot nem alakíthatjuk úgy, hogy megfeleljen a mi elvárásainknak. Vagy teljesen elfogadjuk, vagy teljesen elutasítjuk. Ha hiszünk az üdvösségben, akkor hinnünk kell a pokolban is. Ha hiszünk a bennünk lakozó Szent Szellemben, akkor hinnünk kell az Isten parancsainak való engedelmességben is. Ha hiszünk a megbocsátásban, hinnünk kell a bűnbánat szükségességében is.

Ahogy Pál apostol olyan szépen kifejtette: “Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére, elsőként zsidónak, de görögnek is.Róma 1:16

Az üdvösség, a hit és az igazságosság elválaszthatatlanok és vitathatatlanok.

Az örömhír mutatja meg, hogyan teszi Isten a maga számára elfogadhatóvá az embert. Ez pedig kezdettől mindvégig az Istenben való hit által történik. Ahogyan az Írás mondja: 'Akit a hite alapján Isten elfogad, az örökké élni fog.'Róma 1:17

---------------------

(1) Néhány nem őszinte ember megpróbál kikerülni bizonyos bibliai parancsokat azzal, hogy azt állítja, hogy nem kell engedelmeskedniük a Szentírás parancsainak, amelyeket emberek írtak, csak azoknak, amelyek Jézus tényleges szavai. De ez lehetetlen, mert emberek jegyezték fel Krisztus idézeteit is. Ez a dolog sem vita tárgya: vagy hisszük, hogy az egész Szentírás isteni ihletésű, vagy egyik része sem az.

További információkért lásd az alábbi az 1 perces áhítatot:
Vajon el kell felejtenünk az evangélizáció kénkő és pokol szerinti megközelítését? Ez az 1 perces áhítat összefoglalja azt, amit a Szentírás mond.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment