2023-02-28

A Kolossé 2:8 figyelmeztetést és magyarázatot is tartalmaz


A Kolossé 2:8 figyelmeztetést és magyarázatot is tartalmaz arra vonatkozóan, amiket látunk a bennünket körülvevő világban.

“Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen valaki titeket olyan bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely az emberek hagyományához, a világ elemeihez, és nem Krisztushoz alkalmazkodik.”

Az egyik angol fordítás így fogalmaz: “Ne engedjétek, hogy bárki foglyul ejtsen benneteket üres filozófiákkal és nagyhangú ostobaságokkal, amelyek emberi gondolkodásból és e világ szellemi hatalmaitól származnak, nem pedig Krisztustól.”

Az ebben a versben a “rabul ejtésnek” fordított görög szó azt jelenti, hogy egy “ragadozó elragadja”.

A Sátán kezdettől fogva a ragadozó volt, egy gonosz szellemi erő. Ezzel a kezdősorral csalta meg Évát: “Valóban Isten mondta ezt?” Azóta is felteszi ezt a kérdést férfiaknak és nőknek, hiteltelenítve Isten Igéjét, és foglyul ejtve az embereket üres, megtévesztő ostobaságokon alapuló hamis tanításokkal.

“Tudjuk, hogy mi Istenhez tartozunk, de a világ a gonosz hatalmában van.” (1János 5:19). 

Különös gonddal olvassuk, tanulmányozzuk Isten Igéjét, és bízzunk benne, mindent Isten igazsága alapján tegyünk próbára.

“Nehogy valaki becsapjon benneteket üres beszédekkel és hazugságokkal...” Efézus 5:6 

--------------------



-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment