2023-03-05

A minket negatív módon befolyásoló barátok veszélye


Natalie szerető, Biblia-hívő otthonban nevelkedett. Amikor felnőtt, keresztényhez ment feleségül, és hasonló Krisztus-központú légkört teremtett otthonában.

Aztán, a harmincas évei végén, Natalie a gyülekezetben találkozott Jane-nel az “anyák csoportjában”. Natalie-t eleinte zavarta Jane néhány Istenről vallott nézete, de hamarosan azon kezdett töprengeni, hogy nem volt-e túl szűk látókörű az ő saját neveltetése. Talán Jane-nek igaza van – talán a Szentírás egy része egyszerűen kulturális előítéleteket fejez ki. Jane kereszténysége vonzó volt Natalie számára, mert kulturálisan elfogadhatóbb volt, ezért mindjobban élvezte Jane társaságát.

A Szentírás figyelmeztet bennünket az olyan emberekre, mint Jane:

Figyelmeztetlek benneteket testvéreim, hogy legyetek nagyon óvatosak és vigyázzatok, mert vannak, akik széthúzást és viszályt keltenek, és a testvéreket egymás ellen fordítják. Ezek összezavarják a többiek hitét, és ellenkeznek azzal az igaz tanítással, amit hallottatok. Kerüljétek el őket! Az ilyenek nem Urunkat, Krisztust szolgálják, hanem a saját hasukat! Hízelgéssel és mézes-mázos szavakkal becsapják az egyszerű és ártatlan embereket. Róma 16:17-18

Mindannyiunknak vannak még nem hívő barátai és családtagjai, de a legközelebbi barátaink szilárd hívő személyek kell, hogy legyenek:

Ne engedjétek magatokat becsapni! A rossz társaság elrontja a jellemes embert is!” 1Korinthus 15:33

Meg kell óvnunk szívünket azoktól a megalkuvott tanításoktól, amelyek gyakran a magukat kereszténynek valló személyektől származnak (Példabeszédek 4:23).

Kedves keresztények, legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el.” 1Péter 5:8

---------------



-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment