2022-09-20

Nem torzítjuk el Isten Igéjét


A mai kultúrában:

↪ Az erkölcstelenséget tisztelik: Isten szeretetteljes parancsait a káros életmóddal szemben “gyűlölködő beszédnek” nevezik.

↪ Jóváhagyják az önzést: Azt mondják, hogy önmagunk megtagadása árt az önbecsülésnek.

↪ Az áldozati mentalitást támogatják: Mások hibáztatása felváltotta a személyes felelősséget.

↪ Népszerű a gonosz szórakozás: Az istentelen zene, televízió, filmek és könyvek érzéketlenné teszik a lelkiismeretünket.

Bizonyára nem volt még egy ilyen időszak, amikor a Biblia ennyire egyértelműen ütközött a kultúrával.

Nem igaz… A Biblia mindig is konfliktusban állt a kultúrával. De ugyanakkor voltak olyan magukat hívőnek valló személyek is, akik eltorzították (meghamisították) Isten Szavát, hogy hozzáigazítsák azt a kultúrához.

Megállhatunk szilárdan, ha azt tesszük, amit Pál apostol tett:

"Mivel Isten az, aki a kegyelme által indítva ilyen szolgálatot bízott ránk, nem veszítjük el a bátorságunkat, és nem adjuk fel! Nem ravaszkodunk, nem is hamisítjuk meg Isten üzenetét, és elutasítunk mindenféle tisztességtelen manipulációt, amelyekkel egyesek titokban félrevezetik a többieket. Mi nyíltan hirdetjük az igazságot. Így ajánljuk magunkat — Isten tekintete előtt — minden ember lelkiismeretének." 2Korinthus 4:1-2 

Emlékezzünk Isten irgalmára, ne bátortalanodjuk el, hanem álljunk meg szilárdan Isten változatlan Igéje mellett!


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment