2022-09-25

Ez csak az én képzeletem, vagy a "durva” az új normális?


Hálás vagyok a közösségi média ingyenes platformjaiért, mert sok keresztény szolgálat, köztük A szeretet üzenete is használja őket Isten Igéjének hirdetésére. Néha azonban meglepődöm a durva megjegyzéseken.

Néha keresztények is érintettek ebben, de most nem rájuk célzok. Szerintem a legtöbb Krisztus-követő kedves. Jó lenne, ha észben tartanánk azt, hogy továbbra is fenntartsuk ezt a kedves hozzáállást, különösen akkor, ha valaki a hitünket támadja. Ez egy olyan probléma, amellyel egyre gyakrabban fogunk találkozni, ahogy kultúránk átalakul.

Úgy nőttem fel, hogy az Efézus 4:29-et az "AGYF" (Anya gyakorlati fordítása 😊) verzióban hallottam : “Ha nem tudsz semmi szépet mondani, akkor inkább ne mondj semmit.”

Édesanyám verziója volt ez ennek az igének:Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják.

Ez nem jelenti azt, hogy visszariadunk attól, hogy szót emeljünk az evangéliumi igazságok mellett. Hanem azt jelenti, hogy bármit mondunk, azt a lehető legkedvesebben mondjuk.

Szeretem, ahogy a Kolossé 4:6 fogalmaz: “Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni.

Ha durva módon hirdetjük Isten igazságának sóját, az kellemetlen lesz. Tegyük az udvariasságot az “új normálissá”, különösen, amikor valakivel nem értünk egyet.

Fontos megjegyzés: Az elmúlt néhány évben a közösségi oldalak olyan szabályokat hoztak létre, amelyek előnyben részesítik a nem keresztény csoportokat/bejegyzéseket, és akadályozzák a keresztény csoportokat/bejegyzéseket. Ha használod a Facebookot, fontolóra vennéd, hogy segítesz abban, hogy Isten igazságai minél több ember hírfolyamába bekerüljenek? Az alábbiakban ismertetett egyszerű cselekedeteknek messzemenő hatásai lehetnek:

Kérjük, lájkold/kövesd A szereret üzenete Facebook oldalt, és minden alkalommal, amikor a Facebookon tartózkodsz, lájkolj, kommentelj vagy oszd meg a képeket és áhítatokat, különösen az áhítatokat, mert a Facebook ezeket legtöbbször akadályozza. Az áhíat “kedvelésének” ez az egyszerű cselekedete segíthet Isten Igéjének terjesztésében azáltal, hogy javítja A szeretet üzenete algoritmusát, és több ember hírfolyamába juttatja el az áhítatot.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment