2022-09-04

Bármikor, nappal vagy éjjel, bármilyen okból… Elképesztő!


Néha, amikor felébredek az éjszaka közepén, addig imádkozom, amíg vissza nem alszom.

Máskor is imádkozom a nap folyamán – az autóban hazafelé menet, főzés közben, vagy amíg a környéken sétálok, stb.

Biztos vagyok benne, hogy olvasóim közül is sokan imádkoznak a szokásos napi tevékenységeik közben, de belegondoltunk-e már valaha abba, hogy ez mennyire elképesztő?

Ha a legjobb barátnőmmel akarnék beszélni valamiről, ami nem sürgős, nem érezném jól magam, ha felhívnám őt az éjszaka közepén.

Ha beszélni akarnék a lelkészemmel, nem várnám el tőle, hogy azonnal hagyja abba amit épp csinál, hogy beszéljen velem.

Ha beszélni akarnék valakivel, aki híres vagy fontos személy, például egy ország elnökével, az pedig nem is lenne lehetséges.

Ezzel ellentétben a világ Teremtőjével, a világegyetem legbölcsebb, legszeretetteljesebb lényével, minden vigasztalás forrásával (2Korinthus 1:3) pedig bármikor beszélhetek, akár éjjel vagy nappal van éppen. Ő jobban ismer, mint bárki más, mert Ő alkotott meg anyám méhében (Zsoltárok 139:13-17), tervet készített az életemre (Efézus 2:10), és még azt is tudja, hány hajszál van a fejemen (Lukács 12:7)!

Gondolkozz el ezen! Ez elképesztő!

💙💙💙

Arra buzdítalak, hogy olvasd el az alábbi 1 perces áhítatot is:

Mielőtt azonban ezt megtennéd, gondolkodj el azon a hatalmas áldáson, hogy Isten mennyire könnyen elérhető, miközben végigolvasod az alábbi verseket:

Filippi 4:6: "Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt."

1Thesszalonika 5:17: “Szüntelen imádkozzatok!

Efézus 6:18: “Minden helyzetben imádkozzatok és könyörögjetek a Szent Szellem által. Erre mindig legyetek készen, maradjatok éberek, tartsatok ki az imádkozásban, és járjatok közben Isten embereiért és népéért!

Kolossé 4:2: “Az imádkozásban tartsatok ki, legyetek éberek és hálás szívűek.

Zsidók 4:16: “Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához! Nála bőségesen megtaláljuk mindazt a megbocsátást, segítséget és kedvességet, amire éppen szükségünk van — s mindezt a legalkalmasabb időben.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment