2022-05-22

Isten által jóváhagyott dicsekvés


7. osztályos koromban ugrókötél bajnok voltam. Ugyanebben az évben megnyertem egy vízbiztonsági versmondó versenyt. A középiskolám újságának szerkesztője voltam. A férjem pedig odavan az alacsony szénhidráttartalmú sajttortámértt.

Ha dicsekednék ezekkel a dolgokkal, az elég szánalmas lenne, de még a legnagyobb emberi teljesítmények is elhalványulnak ahhoz a dicsekvéshez képest, amelyet Isten a legtöbbre értékel: 

“Ezt mondja az Úr: Ne dicsekedjék bölcsességével a bölcs, ne dicsekedjék erejével az erős, ne dicsekedjék gazdagságával a gazdag! Aki dicsekedni akar, azzal dicsekedjék, hogy érti és tudja rólam, hogy én vagyok az Úr, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem - így szól az Úr!” Jeremiás 9:(22-23)23-24(1)

Íme tehát a legjobb dicsekvésem: ismerem a királyok Királyát és az urak Urát; az Ő Szelleme segít megértenem azokat a dolgokat, amelyeket a nem keresztények soha nem tudnak megérteni az Ő szeretetéről, jogosságáról és igazságosságáról. Ezzel egész nap dicsekedhetek!

Te is dicsekedhetsz ugyanezzel?

Ha nem, kérem, olvasd el az Örök életről szóló magyarázatomat a Szeretet üzenetének oldalán, vagy olvass el egy igaz történetet egy haldokló nő megtéréséről: Örök élet.

💙💙💙💙💙💙

(1) Pál idézi ezt a részt a 2Korinthus 10:17-ben. 😀

Ha érdekel a 7. osztályos vízbiztonsági versem (eredeti angol nyelven):

While swimming in your favorite pools,
Be sure to follow safety rules.
And if you follow every one,
Your swimming will be extra fun.



-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment