2022-02-27

Krisztus nem arra kért minket, hogy megtérítsük az embereket


Tudtad-e, hogy azok a szolgálatok, amelyek évente több ezer ember felé evangelizálnak, nem produkálnak annyi aktív, érett keresztényt, mint az olyan szolgálatok, amelyek sokkal kisebb létszámmal egyénekkel dolgoznak és tanítványokká képezik őket?

Ennek az az oka, hogy sok ember, aki nagy csoportokban tapasztalja meg a megtérést, soha nem törekszik tanítványságra, és soha nem fejlődik. Ezért ők maguk soha nem evangélizálnak és nem tesznek tanítvánnyá másokat.

De ha pl. valakit egy évig aktívan tanítanak Isten Igéjére, akkor fel van készítve arra, hogy ő is evangélizáljon és tanítvánnyá tegye a nálánál újabb hívőket. Ez a tanítványképzők tanításának folyamata.

Ez nem jelenti azt, hogy csak egy év tanítványsági képzésre van szükségünk az érettséghez. A keresztények Jézus élethosszig tartó tanítványai. De egy évnyi szilárd képzés és közösség felkészíti a hívőt, hogy ugyanúgy segítsen az újabb hívőknek, ahogyan őt segítették.

A tanítványság minőséget hoz, ami mennyiséghez is vezet. Ez egy szorzási folyamat az egyszerű összeadás helyett.

De a módszerek és a statisztikák nem annyira számítanak, mint a hűség.

Hadd legyek személyes: Milyen terveid vannak erre az évre? Hogyan tervezel növekedni és/vagy segíteni másoknak növekedni Krisztusban?

Kérlek, csatlakozz hozzám imádkozni, hogy Isten segítsen nekünk:
Hűségesen hirdetni az evangéliumot, és tanítvánnyá tenni azokat, akiket Ő az utunkba helyez.
Átgondolni személyes növekedésünket Krisztusban.

Jézus azt mondta nekünk, hogy tanítványokká tegyük az embereket, nem, hogy térítsünk (Máté 28:18-20).


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment