2022-03-01

Isten parancsai "túl kemények”?


A János 6:35-71-ben Jézus kemény igazságok hirdetésével tette próbára követői nagy csoportjának odaszántságát. A legtöbben elhagyták Őt.

Sok modern keresztény is elhagyja Jézust, és egy “más Jézust” hirdet, mint a Szentírás Jézusa (2Korinthus 11:4). Azt állítják, hogy az ember akkor is vallhatja magát megtértnek, ha továbbra is istentelen életmódot folytat.

De ez a “kemény igazság”: “Aki azt mondja: ismerem őt, de nem tartja meg parancsolatait, az hazug, és abban nincs meg az igazság.1János 2:4

Az igazi hívők is elkövetnek bűnöket, de mi nem élhetünk bűnben (1János 1:5-7; 1János 3:6). A lelkiismeretünk nem engedi.

Hiszünk Istennek, amikor azt mondja: “...sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem bujálkodók, sem fajtalanok, sem tolvajok, sem nyerészkedők, sem részegesek, sem rágalmazók, sem harácsolók nem fogják örökölni Isten országát.”. 1Korinthus 6:9-10

Ha meggyőzzük önmagunkat vagy másokat arról, hogy egy megtért ember folytathat Isten Igéjével ellentétes életmódot, akkor veszélyesen be vagyunk csapva.(1)

Ha bűnös életmódot folytatsz, térj meg, és fordulj Istenhez (ApCsel 3:19). Ha vannak barátaid, akik kereszténynek vallják magukat, miközben bűnös életmódot folytatnak, mutasd ki szeretetedet azzal, hogy figyelmezteted őket (Jakab 5:19-20; 1Korinthus 5:12).

-------------------

(1) Ez a megtévesztés kulturális indíttatású. A legtöbb ember egyetért abban, hogy az 1Korinthus 6:9-10-ben említett egyéb bűnök (lopás, kapzsiság, részegség vagy csalás) nem keresztényekhez illőek. De kivételt tesznek a kulturálisan elfogadott szexuális bűnökkel, mint például az együttélés házasság nélkül vagy a homoszexuális életmód.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment