2018-03-15

Mennyei ígéretek a földiekkel szemben




A kereszten Krisztus végzett a betegséggel és a halállal szellemi értelemben (Ézsaiás 53:5).

De a betegség és a fizikai halál még mindig jelen van a hívők földi életében.


„Ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra.2 Korintus 4:16-18

A menny más lesz: „
Minden könnyet letöröl a szemükről, s nem lesz többé halál, sem gyász, sem sírás, sem fájdalom, mert a régi dolgok elmúltak.”
(Jelenések 21:4).

Isten képes minket meggyógyítani, és meg is teszi ezt értünk. 


Van néhány betegség, ami a bűn miatt alakul ki, és aki ezekben szenved, bűnbánatra kell jusson és meggyógyul (Jakab 5:16).

Vannak, akik azért betegek, mert nincs hitük és nekik arra van szükségük, hogy megkérjék Istent, segítsen legyőzni hitetlenségüket. (1)

De néhányan, mint Timóteus is, ok nélkül betegek (1 Timóteus 5:23). Az írás nem ítéli meg őket, ezért nekünk sem kellene ezt tenni!

Hűséges hívők várnak türelmesen gyógyulásra, akár itt a földön, akár majd csak a mennyben következik be.

Mégis sóhajtozva várjuk a testünk megváltását, hogy ezzel teljesen Isten fiaivá váljunk. A teljes üdvösségünk ugyanis magában foglalja ezt a reménységet, a testünk megváltását is. Ezt azonban még nem láthatjuk. Ha már látható lenne, akkor nem kellene remélni. Mivel azonban olyan valamit remélünk, amit még nem látunk, várjunk rá türelmesen!” Róma 8:18-25

------------------
(1) Például Máté 13:58-ban Krisztus a hitük hiánya miatt nem gyógyított meg sokakat, de ez még Krisztus kereszthalála előtt történt.  Ezt az igerészt nem lehet olyan képletté alakítani, hogy hit = gyógyulás. ~ Voltak olyan alkalmak is, amikor Jézus mindenkit meggyógyított, aki jelen volt (Máté 4:23) és ezzel leplezte le természetfeletti hatalmát és hogy Istentől jött. Túlzás lenne azt gondolni, hogy a gyógyultak tömegében mindenki hívő volt, még kevésbé, hogy Jézus gyógyító erejében hittek volna. Sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy sokan a gyógyulásuk UTÁN jutottak hitre, mint az ember János 5:1-15-ben, akinek fogalma sem volt ki Jézus, amikor meggyógyult.  ~ Lehet egy embernek őszinte hite hála nélkül? Kilenc a tíz leprásból nem volt hálás Jézusnak, amiért meggyógyította őket (Lukács 17:11-19). ~ János 9:3-ban, Krisztus azt mondta, hogy ez az ember azért beteg, hogy gyógyulása által Isten dicsősége mutatkozzék meg. Ha egy beteg ember hű és örömteli marad a próbái között is, ő is Isten dicsőségét leplezi le. ~ Olyan sok fajta gyógyulásról olvashatunk az Írásban, hogy lehetetlen lenne egy képlettel előállni a gyógyulás egyetlen módjára. Amikor emberek megpróbálják ezt tenni, olyanok lesznek, mint Jób barátai, akiket Isten megfeddett.

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlelvelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces ahítatainkat.  

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola


No comments:

Post a Comment