2018-03-19

1 Timóteus 2:4 félremagyarázása



A „Reményteljes Univerzalizmus” (minden ember megváltását valló tan) egyre népszerűbbé válik. Akik ebben hisznek, azt vallják, hogy attól függetlenül, hogy valaki elfogadja-e Krisztust élete során vagy nem, üdvözülni fog.(1)

A tan követői azt állítják, hogy minden Istenhívőnek egyet kellene velük érteni, hiszen Isten is „azt akarja, hogy mindenki üdvösségre jusson és megismerje az igazságot.” (1 Timóteus 2:4).

A Biblia tudósok a történelem során már számtalanszor visszautasították az Univerzális Megváltás tanát, de mindig akad néhány „reménykedő”, aki figyelmen kívül hagyva az Írás nagy számú bizonyítékát az örök büntetésről, néhány szövegösszefüggésből kiragadott verssel próbálja hamis reményét éltetni. 

Akár felismerik ezt, akár nem, de ezek az emberek azt remélik, hogy az Írás téved ebben a témában. Ha nem hihetünk abban, amit a Biblia a pokolról tanít, hogyan hihetnénk el, amit a mennyről, vagy bármi másról mond? 

1 Timóteus 2:4 nem csak annyit mond, hogy Isten azt akarja, hogy mindenki üdvösségre jusson, hanem azt is hogy azt akarja, hogy „megismerjék az igazságot.”

Ez a két dolog együtt jár. Isten nem fogja megtagadni saját szentségét és igazságosságát, hogy megjutalmazza azt az embert, aki elutasította szeretetét és kegyelmét. Ebben teljesen hiábavaló dolog reménykedünk.(2)
--------------------
(1) Zsidók 9:27-28: „Ahogyan el van rendelve, hogy egyszer minden embernek meg kell halnia, azután pedig mindenki ítéletre kerül, ugyanígy Krisztus is egyszer áldozta fel magát, hogy sokak bűnét magára vállalja. Amikor pedig majd másodszor is megjelenik, akkor már nem a bűnök terhét hordozza, hanem azért jön, hogy az üdvösség teljességét hozza azoknak, akik őt várva-várják.”


(2) Azért kéne imádkozunk, hogy ezek az emberek elfogadják Krisztust, nem pedig abban reménykedni, hogy Krisztus hazugságot tanít.

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlelvelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces ahítatainkat.  

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

Eredeti: Misusing 1 Tim 2:4 to support universal salvation

No comments:

Post a Comment