2013-06-13

Mire jó a nagy láb?

Mentora halálát követően Gladys Aylward, brit misszionárius (1902-1970) magára maradt egy távoli kínai hegyi faluban, minden támogatás nélkül.

Kínai barátai azt tanácsolták neki, hogy könyörögjön kegyelemért a helyi mandarin vezetőnél. Gladys-nek azonban nem volt mit viselnie, csupán rongyokat, s ilyen öltözékben a vezető színe elé lépni az életébe kerülhetett volna. 

Nem volt kiút számára...

Néhány nappal később a falu lakói teljesen ledöbbentek, amikor a mandarin vezető megjelent a misszionáriusnő ajtajában, és ragaszkodott hozzá, hogy Gladys legyen a hivatalos lábellenőrzője, mivel ő volt a térségben az egyetlen felnőtt nő, akinek „nagy lábfeje” volt. Gladys-nek meg kellett győznie a helyi kínaiakat arról, hogy ne kössék el a lánycsecsemők lábfejét.* A mandarin vezető engedélyezte számára, hogy bármerre jár, megossza másokkal Krisztus evangéliumát, és még fizetést is adott neki a szolgálataiért.

„Mily szépek a hegyeken az örömmondónak lábai, aki békességet hirdet, jót mond, szabadulást hirdet.” (Ézsaiás 52,7; Róma 10,15) 

Milyen jó szolgálatot tettek Gladys „nagy lábfejei” azokon a kínai hegyi ösvényeken. Bárcsak mi is a Te céljaidért használnánk a lábunkat, Úr Jézus! 

* Információ a lábfej elkötés kegyetlen gyakorlatáról.
Balla Márta fordítása 
Big Feet