2024-10-01

"Kívánd meg!"


“Kívánd meg!” (azt is jelenti, “légy mohó” - a fordító megjegyzése)

Újra elolvastam… igen, ezt írta.

A szöveg egy drága kézitáskákat és ékszereket értékesítő bolt hirdetése volt. Bár az üzlet szlogenje kigúnyolta a tizedik parancsolatot (2Mózes 20:17), azt hiszem, sok vásárlójuk számára valójában ez egy parancs volt.

Ritkán használjuk a “mohóság” szót, de ez azt jelenti, hogy olyan dolgokra vágyunk, amelyek nem a miéink, nem engedhetjük meg magunknak vagy legalábbis nem kellene, legyen szó kapcsolatokról, gazdagságról, megjelenésről, hírnévről, népszerűségről, állásról, autóról, házról…

Az ilyen mohó vágyakozás az elégedetlenség és az irígység keveréke – elégedetlenség azzal, amink van, és irigység arra, ami másnak van. Ez ostoba, kockázatos vagy gonosz viselkedéshez vezet.

Pál ezt mondta: Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.Filippi 4:12-13

Ez a két dolog irányíthat bennünket: a mohóság vagy az elégedettség. Imádkozzunk megelégedésért!


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment