2024-09-29

Kereszténnyé válás vagy keresztény lét?


Gyakran hallok egyeseket olyasmit mondani, hogy “kereszténynek lenni nem azt jelenti, hogy a helyes dolgot tesszük, hanem azt, hogy a helyes dolgot hisszük.”

Ez igaz abban az esetben, ha kereszténnyé válásról beszélünk.

Krisztusba vetett elkötelezett hitünk alapján válunk keresztényekké. Nem a jó cselekedeteink miatt leszünk megmentve, és a rossz dolgok, amelyeket tettünk, nem akadályozzák meg a megmentésünket.

DE... és ez csupa nagybetűs “DE”, óriási különbség van a kereszténnyé válás és a keresztény lét (élet) között.

Ha valóban meg vagyunk térve, hitünk miatt elkezdenek megváltozni a tetteink, beszédünk, gondolataink és céljaink (Titusz 2:11-14).
  • Nem a cselekedetek által üdvözülünk, de Isten jó cselekedetekre teremtett minket (Efézus 2:10).
  • Nem azért lettünk megmentve, mert engedelmesek voltunk Istennek, hanem azért engedelmeskedünk Neki, mert meg vagyunk mentve:
Aki azt mondja: 'ismerem Istent', de nem engedelmeskedik Isten szavának, az hazudik, és az igazságnak nincs helye a szívében. Aki viszont engedelmeskedik Isten szavának, abban az emberben Isten szeretete elérte a célját. Aki azt mondja, hogy Istenben él, annak úgy kell élnie, ahogyan Jézus élt. 1János 2:4-6

Amikor az üdvösségről beszélünk, ügyeljünk arra, hogy tisztázzuk ezt a fontos igazságot.

------------------

*Hihetünk Jézusban anélkül, hogy odaszánnánk Neki az életünket, de ez "hiábavaló” hit. A démonok is hisznek Jézusban, de nem szolgálják Őt. Jakab 2:18-20


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment