2024-10-06

Isten azt mondja, hogy NE dicsekedjünk, és Isten azt mondja, hogy dicsekedjünk!


A világ olyan emberekre hallgat, akik kivételes tudással és érvelési készségekkel rendelkeznek. A világ tiszteli azokat az embereket, akik “uralkodnak” és hatalmon vannak. A világ értékeli a gazdagságot, a hírnevet és a hírességeket.

Nincs abban semmi istentelen ha valaki jól tájékozott, erős vagy gazdag – ha ezeket a tulajdonságokat biblikusan használjuk. De ezek a dolgok soha nem lehetnek az élet fő céljai, és nem lehetnek bizalmunk forrásai.

“‘Aki dicsekedni akar, azzal dicsekedjék, hogy érti és tudja rólam, hogy én vagyok az Úr, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem’ - így szól az Úr!Jeremiás 9:23

A Krisztus-követők nem úgy tekintenek a dolgokra, ahogy a hitetlenek (János 17:14-16). Tudjuk, hogy Isten megadhat nekünk bármilyen bölcsességet, erőt és gazdagságot, amire szükségünk van ahhoz, hogy megvalósítsuk életünkre vonatkozó konkrét céljait (Efézus 2:10).

Ezekkel a dolgokkal viszont soha nem szabad dicsekednünk.

“‘Aki dicsekedni akar, azzal dicsekedjék, hogy érti és tudja rólam, hogy én vagyok az Úr, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem’ – így szól az Úr.” Jeremiás 9:(23)24

Ahogy olvassuk és tanulmányozzuk a Szentírást, Isten Szelleme mélyebb és pontosabb megértést ad nekünk Isten szeretetéről, ítéletéről és igazságosságáról (János 16:13; János 14:26).

Csakis ezzel büszkélkedhetünk!

💙💙💙

Lásd még: Lelki növekedés


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment