2024-09-17

Óvakodj a "hiper-kegyelem" tanításaitól


Ha esetleg még nem hallottál a “hiper-kegyelem” elnevezésről, akkor is valószínűleg hallottál már egyes téves tanairól.

Ez egy olyan tanítás, amely azt hangsúlyozza, hogy “érezd jól magad önmagaddal kapcsolatban” és az alábbi tanokat hirdeti:(1)

1. Isten megbocsátja a múltbeli, jelenbeli és jövőbeli bűneimet, ezért nincs szükségem bűnbánatra.

2. Amikor Isten rám néz, Krisztus igazságát látja, nem az én bűneimet.

3. Isten szemében minden bűn egyforma, tehát kik vagyunk mi, hogy másként ítéljük meg a homoszexuálisokat, mint a pletykásokat?

4. Valójában nem a mi dolgunk ítélkezni senki felett.

5. Istennek nincsenek parancsolatai a keresztények számára, mert nem vagyunk a törvény alatt.

6. A Szent Szellem bátorítja a keresztényeket. Nem győzi meg őket a bűnről.

7. Isten szeretetének abszolút nincsenek feltételei.

Ezeket a hamis kijelentéseket olyan gyakran ismétlik, hogy már az igazi keresztények is elfogadják őket.

Az egyetlen módja annak, hogy megvédjük magunkat ezektől vagy bármely más hamis tanítástól, ha gondosan tanulmányozzuk Isten Igéjét.

A kegyelem nem kegyelem, ha nem kíséri az igazság (János 1:17).

---------------

(1) Nem minden hiperkegyelmet hirdető tanító támogatja az összes 7 tanítást. Kombinálva tanítják őket.

Lásd alább, mit mond a Szentírás:

1. A bűnbánatot a Szentírás parancsolja, és nem csak az üdvösség elnyerésének pillanatában (1János 1:9; Jakab 4:7-10; Jakab 5:16; Jelenések 3:3). Lásd: Vajon a keresztények elfelejtették, hogy Isten mennyire gyűlöli a bűnt? és Az őszinte bűnbánat 6 jellemzője 

2. Krisztus igazsága alapján lépünk be a mennybe, de itt a földön mindent tudó Istenünk látja bűneinket, megdorgál, megtérésre hív, fegyelmez és oktat bennünket (Jelenések 3:19; Zsidók 12:6).

3. A bűnök bizonyos tekintetben egyenlőek, más tekintetben pedig nem egyenlőek. Isten nem ugyanúgy néz egy gyermek felelőtlenségére, mint pl. a nemi erőszakra.


5. A keresztényeknek komolynak és felelősségteljesnek kell lenniük Krisztusban való érettségükkel kapcsolatban (Róma 8:12; Filippi 2:12-13).

6. A Szent Szellem meggyőz bennünket a bűnről, és elszomorodik, amikor vétkezünk (János 16:8; János 16:13; Efézus 4:30). 

7. Az üdvösség Isten szeretetének legnagyobb tette, aminek tagadhatatlan feltétele van. Csak azoknak adatik, akik hisznek (János 3:16). Isten szeretete a hívők iránt örök, de érettségünk, jutalmaink és lehetőségeink feltételhez kötődnek.

-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment