2024-03-31

Miért olyan népszerű a “ne ítélkezz” tanítás?


Számtalan áhítatot írtam már, amelyek leleplezték a hamis “ne ítélkezz” tanításokat, és bevallom, néha úgy érzem, hogy egy elveszett ügy ellen harcolok.

Ritka az olyan hét, amikor nem hallok legalább egy keresztényt azt mondani: “Nem a mi dolgunk ítélkezni; a mi dolgunk szeretni.” Vagy “Isten dolga ítélkezni, nem a miénk”.

Miért vált olyan népszerűvé ez a “ne ítélkezz” tanítás, amikor csupán egyetlen kifejezésen alapul, amelyet kivettek a szövegkörnyezetből, hogy olyan hamis tant alkossanak, amely ellentmond több száz másik igeversnek? Ugyanakkor miért olyan nehéz megértenünk, hogy nem az a szeretetteljes dolog, ha csendben maradunk, miközben az emberek tönkreteszik a lelküket?

Hadd mondjak néhány okot, hogy a “ne ítélkezz” hiba miért vált olyan népszerűvé:

1. A Sátán elvakította a hitetlenek elméjét, és bár nem hisznek a Szentírásban, hirdetik a “ne ítélkezz” hazugságot, hogy elhallgattassák a keresztényeket. Lásd 2Korinthus 4:4.

2. Egyes hívők ezt a hamis tanítást használják fel arra, hogy elkerüljék a nem népszerű bibliai igazságokat, és ezzel megkönnyítsék az életüket. Lásd Máté 24:11-13.

3. Egyes hívőknek fogalmuk sincs arról, hogy valójában mit tanít erről a Biblia, és tudatlanságból elhitték a “ne ítélkezz” hazugságot. Lásd Zsidók 5:11-14.

4. Egyes hívők hirdetni szeretnék Isten igazságait, de belefáradtak a “ne ítélkezz” kritikába. Lásd 1Péter 3:13-14.

Kedves maradék hívők, senki ne tartson vissza bennünket attól, hogy hirdessük Isten szerető, éltető igazságait, amelyek közé tartoznak a népszerű bűnökre való figyelmeztetések is (Ef 5:1-17).

✜✜✜

További áhítat ebben a témában:
Ismerd meg a hamis Jézust, aki nem ítéli a bűnösöket, és az igazi Jézust, aki igen 

Angol nyelven egy egész kollekciót találhatsz a Biblikus ítélkezésről.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment