2023-09-03

Ismerd meg a hamis Jézust, aki nem ítéli a bűnösöket, és az igazi Jézust, aki igen


Hallottál már arról a “Jézusról”, aki időt tölt a bűnösökkel, de soha nem beszél a bűnről? A szeretetet jóváhagyásként határozza meg, és leghíresebb idézete nem található meg a Szentírásban, mégis milliók ismételgetik: “Nem a mi dolgunk ítélkezni. A mi dolgunk szeretni.”

Ez a hamis “Jézus” a János 3:17-et idézi: Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. Valamint azt állítja, hogy ő soha nem ítélkezik a bűnösök felett, és nekünk sem szabad.

De a János 3:16-21 leírja Krisztus földre jövetelének fő célját. Nem azért jött, hogy a pokolra ítéljen minket. Mi már az előtt el voltunk ítélve (János 3:18). Azért jött, hogy üdvösséget szerezzen “mindazoknak akik hisznek”(1).

Senki sem értheti meg Krisztus megváltását, amíg először meg nem érti a saját bűnét, ami azt jelenti, hogy az ítélet az evangélium megosztásának szükséges része.

Jézus ezt világossá teszi a János 9:39-ben: Jézus pedig ezt mondta: 'Én ítéletre jöttem e világra, hogy akik nem látnak, lássanak, és akik látnak, vakká legyenek.'

Az igazi Jézus kimondhatatlanul szeret, aki megítéli a bűnösöket, és figyelmezteti őket a pokol felől.

Sajnálatos módon Jézusról való hamis nézetek lopódznak be a gyülekezetbe. Ezért ez az első a Hamis Jézus sorozatunkban, amely szembeállítja az igazi Jézust a társadalom által teremtett látszólagos “Jézussal”.

✜✜✜

Lábjegyzet:
(1) Annak ellenére, hogy nem az elítélés (végső ítélet) volt Krisztus fő küldetése a földön, Jézus lesz az, aki elítéli azokat, akik nem hajlandók megtérni és hinni:

János 5:22-27:Az Atya nem is ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta át... Sőt arra is adott neki hatalmat, hogy ítéletet tartson, mert ő az Emberfia.

A 2Timóteus 4:1, a Máté 25:31-46 és a 2Kor 5:10 szintén Krisztusról beszélnek, mint aki minden ember felett végső ítéletet hoz; vagy örökre elítél vagy örökre megment.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment