2024-05-05

Kinek az áldásait tartod számon?


Bedobták őt egy gödörbe, majd leültek, hogy élvezzék az ebédjüket.

Talán zavarta őket József kiáltása irgalomért, ezért eladták őt rabszolgának, ahelyett, hogy megölték volna. A következő húsz évben végignézték, ahogy apjuk szenved József “halála” miatt, de soha nem nem tartottak bűnbánatot, és nem próbálták megmenteni Józsefet (1Mózes 37).

Mi hajtotta ezeket a testvéreket? Irigység és féltékenység. Ezek a testvérek nem tartották számon saját áldásaikat. József áldásait tartották számon és úgy érezték, hogy ők alul maradnak.

Látjuk, hogy az irigység és féltékenység problémákat okozott a történelem során. “Irigységből” feszítették keresztre Krisztust (Máté 27:18). “Telve féltékenységgel” elutasították az apostolok tanítását (ApCsel 13:45).

Könnyű felismerni ezeket a gonosz indítékokat a történelem során vagy a hírekben látott bűncselekményekben.

De vannak nem annyira nyilvánvaló mellékhatásaik is:
  • Házasságon kívüli flörtök
  • Olyan barátok vagy családtagok rágalmazása, akiknek olyan tehetségük vagy javaik vannak, amik nekünk nincsenek
  • Adósságba megyünk hitel miatt – olyan dolgok vásárlása, amelyekre nincs keretünk, mert mi is rendelkezni akarunk olyan dolgokkal, amivel mások rendelkeznek
  • Önsajnálat és önközpontúság

Az irigység és féltékenység elkerülésének egyik módja az, hogy minden nap szándékosan szánunk időt a hálaadó imára azért, amink van (1Thesszalonika 5:16-18).

Tehát ügyeljünk arra, hogy saját áldásainkat tartsuk számon, és Isten jelenlétére összpontosítsunk az életünkben.

💙💙💙

Lásd: 9 módszer arra, hogy megtanuljunk hálásnak lenni.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment