2024-05-07

Ami nem öl meg, az nem mindig erősít meg


Ami nem öl meg, az megerősít… igaz?

Nem mindig.

Dönthetünk úgy, hogy hagyjuk, hogy nehézségeink legyengítsenek bennünket, ha úgy tekintünk önmagunkra, mint a körülményeink áldozatára, másokat hibáztatunk rossz döntéseinkért, haragot tartunk magunkban, és arra összpontosítunk, amink nincs, ahelyett, hogy hálásak lennénk azért, amink van.

Igen, az életünk nehézségei megerősíthetnek bennünket, de meg is keseríthetnek, kicsinyessé, negatívvá és önzővé is tehetnek. A keresztényeknek viszont másmilyennek kell lenniük.

Ez a két ígéretünk van, amivel a nem keresztények nem rendelkeznek:

1. Isten fel tudja használni a rossz dolgokat a mi javunkra.

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. (Róma 8:28).

Életemben újra és újra tapasztaltam ezt az igazságot.

2. Békességünk lehet Krisztusban.

Amikor Jézus közelgő haláláról beszélt és az azt követő üldözésről, ezt mondta: Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.(János 16:33).

Milyen csodálatos ígéret a békességről a nehézségek közepette!

A keresztények számára életünk minden nehézsége azt a célt szolgálja, hogy erősebbek, hűségesebbek legyünk és mind jobban függjünk Urunktól (Jakab 1:2-4).

Éljünk úgy, ahogyan hisszük!

✜✜✜

Egyperces áhítat olyan valakiről, aki sokat szenvedett, és mindkét igazságot megtapasztalta életében, lásd: Joni megosztja velünk a szenvedés öt gyümölcsét


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment