2024-04-30

Szellemi és fizikai sorvadás


Szellemi izmaink elsorvadnak, ha nem edzük őket folyton ima, közösség és a bibliatanulmányozás által...

Piff, paff, bumm! Az egyik lábam kihagyott egy lépcsőfokot, és dugóhúzóként kicsavarodott, míg a másik lábam az ellenkező irányba tekeredett.

Így kezdődött a hathetes kalandom Budapesten, amikor egyik lábamon eltört, a másikon pedig kificamodott a bokám.

Hat hét gipsz és mozdulatlanság után a törött boka merev és fájdalmas volt, és a vádli izomzata a normál méret felére csökkent.

Mennyire gyorsan sorvadtak az izmaim annak ellenére, hogy életem minden napján hűségesen használtam őket ez a hathetes "pihenő" előtt!

Ezt a példát kiválóan hasonlíthtjuk a szellemi életünkhöz.

Szellemi izmaink is gyorsan sorvadnak, ha nem használjuk őket. Csak “állandó használat” révén képezhetjük szellemünket, hogy megkülönböztesse a jót a rossztól (Zsidók 5:13-14).

A szellemi gyakorlatok (bibliaolvasás, ima, közösség, engedelmesség) valójában fontosabbak, mint a fizikai gyakorlatok (1Timóteus 4:8).

Ügyeljünk tehát arra, hogy elkötelezettek legyünk a szellemi edzés terén. Legyen olyan edzésprogramunk, amely által szellemileg erősödünk és növekedünk!


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment