2024-05-19

Isten “Abba Atyának” nevezése – Galata 4:6


Anyám egész életében “apucinak” nevezte az apját, még nagymama korában is.

Már évtizedek óta nem “függött” földi apjától, de az “apuci” szó használata gyermeki tiszteletet, kedvességet, szeretetet és megbecsülést sugárzott.

Az “Abba” szó használata is hasonló.

Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: 'Abbá, Atya!' Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk.Róma 8:15-16

Az Abba szó fordítása “apucinak” vagy “édesapának” felel meg – kifejezés, mely gyengédséget és a gyermeki függőséget fejez ki.

A Galata 4:6-ban és a Márk 14:36-ban is használva van.

Isten úgy döntött, hogy tökéletes apaként viszonyul hozzánk, aki a jó földi apákhoz hasonlóan olyan dolgokat ad nekünk, amelyek jók nekünk (Máté 7:7-11), szeretettel fegyelmez (Zsidók 12:4-11), együttérez velünk. (Zsoltárok 103:13), és dédelget minket (Máté 6:26).

Amikor kereszténnyé válunk, olyannyira megközelíthető Istenünk lesz, hogy “apucinak” nevezhetjük Őt (Galata 4:6). Ezt csodálatosnak tartom!


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment