2024-05-14

Miért tombolnak hiába a nemzetek?


Gondolkoztál már azon, hogy az emberek miért fordulnak Isten ellen “ok nélkül” (János 15:18-25)? 

“Miért tombolnak* a népek, milyen hiábavalóságot terveznek a nemzetek? Összegyűlnek a föld királyai, a fejedelmek együtt tanácskoznak az Úr ellen és felkentje ellen: Dobjuk le magunkról bilincseiket, tépjük le köteleiket!” (Zsoltárok 2:1-3).

Miért fogott össze annyi kormány jelenlegi világunkban, hogy megszégyenítse azokat a keresztényeket, akik meg akarják menteni az ártatlan, meg nem született életeket? Miért egyesültek olyan sokan, hogy megszégyenítsenek minket, amiért figyelmeztettük az embereket a lelküket károsító szexuális életmód miatt?

Amit világunk “láncoknak és bilincseknek” lát, azt Isten védőkorlátoknak és biztonsági hálóknak teremtette. Az ő szeretete olyan, mint egy apa szeretete, aki megvédi gyermekét a molesztálótól, mint egy anya szeretete, aki melegen tartja és táplálja gyermekét.

De világunk szívesen fogadja a molesztálókat, és arra biztat, hogy meztelenül és éhesen menjünk az élet sötét sikátoraiba.

“Kicsoda bölcs? Az értse meg ezeket! Ki értelmes? Az fogja föl, mit jelentenek! Bizony, egyenes az Örökkévaló útja, s az igazak járnak rajta, de az istentelenek elesnek azon.” (Hóseás 14:9(10)). 

Hallgassunk figyelmesen Istenre, és utasítsuk el a társadalom hazugságait. Higgyük el, amit Jézus tanít a János 15:18-25-ben, és vegyük észre, hogy soha nem fogunk beilleszkedni a világba – és ne is akarjunk! 

*csődülnek, összeesküvést szőnek - a fordító megjegyzése


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment