2024-05-26

A bűn bűzlik...Szó szerint


A 2Mózes 16:21-30-ban érdekes példával találkozunk az engedetlenséggel kapcsolatban. 

Isten azt mondta Mózesnek, hogy mondja meg Izráel népének, hogy naponta gyűjtsenek mannát, de soha ne hagyjanak belőle másnapra.

Viszont hetente egy napon dupla adagot kellett gyűjteniük a szombat miatt.

Az emberek egy része engedelmeskedett. Mások azt hitték, bölcsebbek Istennél. Úgy döntöttek, hogy könnyebb lesz az életük, ha csak hetente egyszer-kétszer kell mannát gyűjteniük minden nap helyett.

Amikor azonban ezt megtették, a maradékuk “megkukacosodott és megbüdösödött.”. (20. vers

Milyen jól szemlélteti ez az engedetlenséget. Bűzlik!

Az emberek manapság is azt gondolják, hogy bölcsebbek és ésszerűbbek Istennél. Figyelmen kívül hagyják Isten figyelmeztetéseit az erkölcstelen életmóddal kapcsolatban, és azt gondolják, hogy könnyebb lesz az életük, ha beilleszkednek a társadalomba.

Egy napon azonban rájönnek, hogy bűneik büdösebbek, mint a romlott manna.

Isten célja a napi mannagyűjtéssel az volt, hogy megtanítsa az embereket az Ő Igéjének való engedelmesség fontosságára:

“Sanyargatott és éheztetett, de azután mannával táplált, amelyet nem ismertél, és atyáid sem ismertek. Így adta tudtodra, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazzal él az ember, ami az Úr szájából származik.” (5Mózes 8:3). 

Ezt az igazságot Jézus megismételte földi szolgálata során:

“Ő így válaszolt: 'Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.'” (Máté 4:4). 

Bízzunk tehát Isten Igéjében, ne emberi bölcsességünkben, és tartsunk bűnbánatot minden olyan területen, ahol figyelmen kívül hagytuk figyelmeztetéseit (1János 1:8-10). 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment