2024-03-12

Isten meggyőz, a Sátán vádol


Amikor Isten meggyőz bennünket a bűnről, az soha nem kelt bennünk bizonytalanságot vagy összezavarodottságot. Mindig konkrét, érthető, és az a célja, hogy a Vele való kapcsolatunk helyreálljon vagy jobb legyen.

A Sátán ezzel szemben a keresztények vádlója”, vádjai mindig homályosak, zavarosak, félig igazak vagy teljes hazugságok (Jelenések 12:10). Célja, hogy bűnösnek és reménytelennek érezzük magunkat.

Ezt szem előtt kell tartanunk abban az esetben, amikor valaki helyreigazít bennünket.

Ha Isten ihlette őket, akkor helyreigazításuk érthető, kedves, melyben konkrét példákat tudnak felhozni. Ugyanakkor hajlandóak lesznek meghallgatni bennünket is és megbeszélni velünk a dolgokat. Céljuk az lesz, hogy javítsák vagy helyreállítsák kapcsolatunkat velük és Istennel (Galata 6:1).

Ha keményen vádolnak minket, és visszautasítják azt, hogy megbeszéljék velünk a dolgokat, akkor valószínűleg saját keserűségük, féltékenységük vagy haragjuk ihlette őket (Máté 7:1-5).

Néha, ha egynél többen javítanak ki minket valamiben, az megerősítheti azt, hogy van problémánk, de nem minden esetben. A Sátán ráveheti az embereket, hogy összefogjanak Isten gyermekei ellen. Ez megtörtént az ószövetségi prófétákkal, és Krisztus azt mondta, hogy velünk is megtörténhet (Jeremiás 9:4-6; Lukács 21:16-17).

A helyreigazítás soha nem szórakoztató”, de a konfrontáció módszere és célja megmutatja, hogy Istentől van-e. Vajon helyreállításra vagy szétválasztásra szolgál? Kegyelemmel vagy haraggal teszik-e? Konkrét vagy homályos? Helyet ad-e a téma megvitatásának vagy sem?


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment