2024-03-10

A szórakoztatóipar Isten kigúnyolására tanítja a gyerekeket


Végignézve az ünnepi filmek listáját, örömömre szolgált, hogy sok olyant láttam köztük, amelyek “minden” közönségnek szóltak, ami azt jelenti, hogy nincs bennük semmi olyan, amit egy kisgyerek ne nézhetne meg… legalábbis úgy gondoltam.

Aztán megláttam, hogy egy olyan film is volt köztük, ameyet “meleg románcként írtak le, azt állítva, hogy ez is “minden” közönségnek szól.

Az 50-es és 60-as években felnőve, amikor még csak hálózati televízió létezett, a hálózatok ügyeltek arra, hogy elkerüljenek minden káromkodást, erkölcstelen szexet, kábítószer-használatot, nyílt erőszakot stb. Valójában volt olyan idő is, amikor a hálószobában lejátszódó jeleneteknél a férjet és a feleséget játszó színészek két külön ágyon feküdtek. Meleg szexre pedig soha nem volt még csak semmiféle utalás sem, amelyet a világi közönség épp ugyanúgy perverziónak tartott mint ahogyan a keresztények.*

Szóval mi történt velünk? Miért gondolja most társadalmunk azt, hogy teljesen rendben van, ha a kisgyermekek olyan szexuális életmódot népszerűsítő filmet néznek, amelyet Isten bűnösnek, szégyenletesnek és természetellenesnek tart – olyan életmódot, amely a pokolba küldi az embereket (Róma 1:24–27; 1Korinthus 6:9-11)?

Nem bátorítjuk a gyerekeket a lopás vagy a kábítószer-függőség elfogadására, de jóváhagyjuk, ha elfogadják azt az életmódot, amely kigúnyolja Istent, mint Teremtőt.

Ilyen társadalomban élünk, kedves keresztények, ezért nem maradhatunk tovább csendben.

Keresztény szülőkként és nagyszülőkként különleges felelősségünk van, hogy gyermekeinket megóvjuk attól az Isten-ellenes kiképzéstől, amelyet az oktatás és a szórakozás során kapnak. Gyermekeink védelme, nevelése és megóvása az ilyen befolyásoktól rendkívül fontos (5Móz 6:6–7; Zsoltárok 78:4; Példabeszédek 22:6; Efézus 6:4).

✜✜✜

* “Az 50-es és 60-as években a Hayes-kódexnek nevezett szabályok sorozata tartott mindenkit a televízióban az illendő helyén… nem voltak ágyjelenetek. A szabályok kimondták, hogy a televízióban az ágyban filmrevett házaspároknak két külön ágyban kell lenniük… A Hayes-kódex kifejezetten kikötötte, hogy ha a pár egy ágyon van, akkor a legalább az egyiküknek a lábát szilárdan a padlón kell tartania.”


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment