2024-03-05

Az olcsó kegyelem elutasítása és Krisztus iránti szeretetünk bizonyítása


A modern keresztények gyakran bedőlnek az ún. "olcsó kegyelmnek", és azt gondolják, hogy az Isten parancsainak való engedelmesség nem fontos, mivel már megkapták az üdvösséget és meg lett nekik bocsátva. De tévednek:

1. A jó cselekedetek nem mentenek meg minket, de az igaz hívők jó cselekedeteket tesznek.

Figyelemebe vesszük az Efézus 2:8-9-et, de gyakran figyelmen kívül hagyjuk a 10. verset:

"Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Efézus 2:8-10). 

Jakab 2:14-26 arra figyelmeztet, hogy "a hit cselekedetek nélkül halott". 

2. Az igazi bűnbánat magában foglalja azt is, hogy igyekszünk elfordulni a bűntől.

Legtöbben megértjük a megbocsátás áldását, de nem vesszük észre, hogy amikor kifogásokat keresünk vagy tagadjuk bűneinket, "hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje." (1János 1:8-10). 

3. Krisztus elvárja tőlünk, hogy nehéz döntéseket hozzunk érte.

Megértjük, hogy Krisztus már akkor szeretett minket, amikor még bűnösök voltunk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a Krisztus iránti szeretet az Ő parancsainak való engedelmességünk által lesz nyilvánvaló (János 14:23-24). 

A keresztény életmód manapság egyre inkább hasonlít a nem keresztény életmódhoz. Könnyű döntéseket hozunk Isten szerinti döntések helyett. Ez a hála hiányát mutatja mindazért, amit Krisztus tesz értünk.

Ha teljes szívünkből szeretjük Jézust, akkor teljes szívünkből fogunk neki engedelmeskedni is (János 14:21). 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment