2024-01-09

Mit ért a Szentírás az alatt, amikor Jézust a mi sarokkövünknek nevezi?


Elgondolkodtál-e valaha ezen az igeszakaszon, amely leírja a Krisztusban való helyzetünket:

“Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. Mert ráépültetek az apostolok és a próféták alapjára, a sarokkő pedig maga Krisztus Jézus, akiben az egész épület egybeilleszkedik, és szent templommá növekszik az Úrban.” Efézus 2:19-21

“A sarokkő az első kő, amelyet egy falazott alap építése során leraknak. Az összes többi kő ehhez a kőhöz lesz igazítva, így meghatározva az egész szerkezet helyzetét.” (wikipédia)

Krisztus hitünk alapköve. Amikor Krisztushoz jövünk, “élő kövekké” válunk, amikből “lelki házzá” épülünk (1Péter 2:4-7). Nem mi illesztjük be Őt a terveinkbe. Ő illeszt be minket az övéibe (Efézus 2:10).

Ez azt jelenti, hogy az ima, a bibliatanulmányozás és a keresztény közösség által átalakítjuk elménket és szívünket, hogy megértsük helyzetünket Krisztus “házában”:

“Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.” (Róma 12:2).

A meg nem tért férfiak és nők a Sátán nevű görbe sarokkőhöz igazodnak. Ő pedig egy “hamis lelki házzá” építi őket, amely egy napon összedől.

De a mi házunk az Útra, az Igazságra és az Életre épül. Ő pedig soha nem fog megrendülni! Tudsz-e erre áment mondani?

💙💙💙

Javaslom, hogy olvasd el a következő szöveget is:


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment