2023-11-28

Ez az egyetlen igevers annyit elmond Isten Igéjéről!


A Zsoltárok 19:8 ezt mondja: “Az Örökkévaló rendelkezései helyesek, megörvendeztetik szívünket. Az Örökkévaló parancsai világosak, megvidámítanak bennünket (angol NIV = “fényt adnak a szemeinknek.”) - EFO.

Isten olyan csodálatos ajándékot adott nekünk, amikor Igéjét adta: helyes szavakat, nem félig vagy többnyire helyeseket, hanem 100%-ban. Emberek jegyezték fel őket, de azok Isten szavai.

Annak tudata, hogy szavai 100%-ban helyesek, ez az egyik oka annak, hogy megörvendeztetik a szívünket. 💙

A másik ok amiért örömet találunk Isten Igéjében az, hogy az világos, fényt ad a szemeink elé.

Az új fordítású Biblia így fogalmaz: “Az Úr törvénye tökéletes, felüdíti a lelket. Az Úr intő szava határozott, bölccsé teszi az együgyűt.” Isten Igéje megadja azokat az utasításokat, magyarázatokat és bátorításokat, amelyekre szükségünk van ahhoz, hogy naponta Istennel járjunk.

Amikor Krisztushoz jövünk, az egyik dolog, amit Isten Szelleme tesz értünk, hogy érthetővé, relevánssá és célirányossá teszi a Szentírást, hogy megismerhessük Isten szívét, és elkülöníthessük az igazságot a hazugságoktól (János 14:26). Ez elengedhetetlen eleme elménk megújításának (Róma 12:2).

A Zsoltárok 19:8 egy olyan igevers, amelyet érdemes fejből megtanulni, mert jó emlékeztető arra, hogy a világegyetem Teremtője szeret minket, és azt akarja, hogy bibliai bölcsességgel és bibliai bizalommal nézzünk szembe életünk minden körülményével.

Bátorítalak, hogy olvasd el az 19. zsoltárt teljes egészében, és jegyezd fel a benne található többi igazságot. Hadd szerezzen örömet a szívednek.

💙💙💙

Javaslom, hogy olvasd el a
 című áhítatot is. 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment