2023-10-03

Mikor egy kérdés valójában nem kérdés?


Jó, ha a keresztények mindig készen állnak válaszolni a hitükkel kapcsolatos kérdésekre (1Péter 3:15). Ezért írtam a “Légy felkészült” sorozatot.

Fel kell ismernünk, hogy léteznek olyan emberek, akik kérdéseket tesznek fel, de nem igazán akarnak rájuk választ kapni.

Vannak, akik durvaságból tesznek fel kérdéseket.

A kérdéseik nem őszinték. Egyszerűen csapdába akarnak ejteni minket. Nem akarnak választ kapni. Ez volt az ok amiért Jézus nem válaszolt a kérdésekre a tárgyalásán (Mk 15:3-5).

Mások nem ismerik fel az igazságot, még akkor sem, ha az teljesen nyilvánvaló.

Kérdéseket tesznek fel, de meg sem várják a válaszokat. Például Pilátus megkérdezte Jézustól: "Mi az igazság?" de válasz nélkül elment (János 18:37-38). Képzeljük csak el, hogy valaki felteszi ezt a kérdést magának az Igazság Szerzőjének, de nem várja meg a választ!!

Tisztelettudónak és kedvesnek kell lennünk, amikor hitetlenekkel beszélgetünk, de nem szabad személyesnek venni, ha valaki nem hajlandó meghallgatni bennünket.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment