2023-10-08

Készüljünk fel: Ismerjük el, hogy kihívásaink komolyak


Ha nem vagytok tudatában annak, hogy valami történik a világunkban, kedves keresztények, kérem, ébredjetek fel! Keresztényként eltöltött negyvennyolc évem alatt rengeteg kulturális zűrzavart, erkölcstelenséget és megalkuvást láttam.

De még soha nem láttam semmi hasonló dolgot ahhoz a gonoszsághoz, amelyet mai társadalmunkban ünnepelnek. Mintha a Sátán szteroidokat kezdett volna szedni.

A 2Timóteus 3:12-13 soha nem volt ennyire releváns: Bizony, akik Isten akarata szerint akarnak élni a Krisztus Jézusban, azokat is mind üldözni fogják! A gonoszok és csalók pedig egyre mélyebbre süllyednek a gonoszságban, s miközben másokat becsapnak, saját magukat is becsapják.

Azok a keresztények, akik hisznek a szentírás szerinti önmegtagadásban, a megbocsátásban, a megbékélésben, az alázatban, a feddhetetlenségben és a szexuális tisztaságban, mindig is kisebbségben voltak. De mára már csak egy maroknyi maradékká váltak – gyűlölt, rágalmazott, szidalmazott maradékká.

Ha istenfélő életet akarsz élni Krisztus Jézusban, máris fokozott kritikát és üldözést tapasztalsz. Ez történik világszerte, és ez történik a mi környezetünkben is.

A világ emberei “egyre mélyebbre süllyednek a gonoszságban, s miközben másokat becsapnak, saját magukat is becsapják.”.

Amíg az egyre fokozódó üldöztetésre készülünk, el kell ismernünk, hogy kihívásaink milyen komolyakká váltak.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment