2023-09-26

Légy felkészült: "Hogy értelmezheted a Bibliát szó szerint?"


A Szentírás azt mondja, hogy “mindig készen kell állnunk” számot adni hitünkről, ezért gondoljuk át az alábbi kérdést:

“Hogyan értelmezheted a Bibliát szó szerint? Például az Ézsaiás 55:12-ben azt írja, hogy a fák tapsolnak a kezükkel.”

Bár a keresztények gyakran mondják, hogy “szó szerint” értelmezzük a Bibliát, pontosabb lenne azt mondani, hogy hiszünk abban, hogy a Biblia Isten Igéje, megbízható, változatlan, pontos és igaz.

Isten Igéje történelmi elbeszéléseket, költészetet, példabeszédeket, énekeket, példázatokat és utasításokat tartalmaz. De mivel Isten úgy beszél, ahogyan a legjobban értjük, néha figuratív (átvitt értelmű, nem szó szerint értendő) nyelvet használ.

Könnyű felismerni, hogy mely kifejezések képletesek, és ezeket a kifejezéseket nem vesszük szó szerint.

Ézsaiás sem hitte, hogy a fáknak van keze, mint ahogyan Jézus sem azt, hogy a bűnösöknek le kell vágniuk a sajátjukat (Máté 5:30).

Isten ihlette ezeket a beszédfigurákat, hogy a legélénkebben, legérdekesebb módon és a legpontosabban értsük meg az Ő igazságát. Igéje a teremtés, valamint az emberiség bukásának és megváltásának csodálatos igaz története. Bízunk minden szavában, de nem veszünk minden szót szó szerint.

                                             💜💜💜

U.I. Egy régóta terjedő pletyka ellenére a keresztények soha nem gondolták laposnak a földet, bizonyos verseket szó szerint értelmezve.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment