2023-09-17

A hamis Jézus a Bibliának csak egy részében hisz. Az igazi Jézus jóváhagyja a teljes Bibliát.


A hamis Jézus sorozat 4. része.

A hamis Jézus a Bibliának csak azon részeit hiszi el, amelyek a kegyelemről és szeretetről szólnak, a bűnbánatról és ítéletről szóló részeket pedig tagadja vagy lekicsinyli.

Néha azt állítja, hogy a Szentírás egyedüli isteni ihletésű szavai az ő “piros betűs”(1) idézetei. Figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy ezeket az idézeteket is emberek jegyezték le.

Ha viszont ezek az emberek nem voltak isteni ihletésűek, akkor az idézeteik sem azok. A hamis Jézus nem említi a “nem népszerű” piros betűs idézeteket sem (pl. Máté 10:28; János 7:7; Lukács 14:15-33).

Az igazi Jézus a Szentháromság része, és teljes egyetértésben van az Atyával és a Szent Szellemmel a Szentírást illetően. Lásd János 1:1-18.

Valójában Jézus mondta nekünk azt, hogy eljön az Új Szövetség:

Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni: amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek. (János 16:12-13).

Az egyik ok, amiért a hamis Jézus csak a piros betűket hangsúlyozza, hogy igazolja állítását, miszerint Jézus soha nem beszélt az LMBTQ+ életmód ellen.

De a hamis Jézus nem olvasta a Máté 19:4-6-ot, ahol az igazi Jézus mindezekkel a dolgokkal foglalkozik. Lásd alább a “további igazságokat”.

Isten Szelleme ihlette az egész Bibliát. Ha elutasítjuk a Szentírást, elutasítjuk Krisztust.

(1) Egyes angol Bibliákban Jézus szavai piros betűvel vannak írva (A fordító megjegyzése.)

* TOVÁBBI IGAZSÁGOK:

Krisztus még a piros betűs szavakban is megerősítette:

1. Csak két nem létezik.

2. A házasság férfi és nő között van.

3. A szexuális intimitás (egy testté válás) egy férfi és nő házasságára van fenntartva. 

Máté 19:4-6: Ő így válaszolt: 'Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfivá és nővé teremtette őket?' Majd így folytatta: 'Ezért hagyja el a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Úgyhogy már nem két test, hanem egy. Amit tehát az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza.'

-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment