2023-04-23

Válaszol-e Isten az ostoba imádságokra?


Előfordult már, hogy imádkoztál valamiért, és később azon töprengtél, hogy vajon rosszul imádkoztál-e?

Lehet, hogy az eredmények nem olyanok lettek, mint amire számítottál.

Ez azt jelenti, hogy Isten válaszolt egy rossz imára?

Az ima túl csodálatos és titokzatos ahhoz, hogy teljesen megértsük. Bibliatanulmányozásom egyetlen okot tár fel arra, hogy Isten válaszolhat az ostoba kérésekre – hogy megmutassa a makacs embereknek, hogy fel kell hagyniuk az önmagukba vetett bizalommal, és el kell kezdeniük bízni Őbenne.(1)

Két bibliai példa:

1. Isten fürjeket adott a hálátlan, lázadó, hitetlen izraelita panaszkodóknak a 4Mózes 11-ben. Nem lett jó vége.

2. Isten királyt adott a lázadó, világi gondolkodású izraelitáknak 1Sámuel 8. fejezetében. Nem volt megfelelő az időzítés, és nem ő volt a megfelelő király.

Mindkét kérés makacs és lázadó volt. Az izraeliták soha nem vették volna észre, mekkorát tévedtek, ha nem tapasztalták volna meg ostoba imáik következményeit.

A jó hír a következő: Isten a szívünkre néz. Ha a mi “ostoba” imánk nem lázadó vagy makacs, Isten nem válaszol rá. Nem kell félnünk attól, hogy a rossz dolgokért imádkoztunk.

Imádkozhatunk bármiért, ami a szívünkön van. Isten azonban az Ő akarata szerint válaszol rájuk.

"Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket." 1János 5:14

(1) Lásd Jakab 4:2-3-at, ami megmagyarázza, hogy Isten nem válaszol minden makacs, lázadó imára. Egyedül ő tudja, mire van szükségünk.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment