2023-04-18

Mit jelent a keresztény világnézet?


Mindannyiunknak van bizonyos világnézete – egy hitrendszer, amely meghatározza a valóságot számunkra, és életünk minden területére hatással van – gondolatainkra, tetteinkre, céljainkra, normáinkra és szándékainkra.

A keresztény világnézet megalkuvás nélkül Isten Igéjén alapul. Ha Isten Igéje mást mond, mint amit mi gondolunk, akkor módosítjuk és hozzá igazítjuk a gondolkodásunkat (Róma 12:2).

Ha Isten Igéje valami nehéz feladatot parancsol nekünk, megtagadjuk önmagunkat és megtesszük azt (Máté 16:24).

Ha Isten Szavát megkérdőjelezik, megalkuvás tárgyává teszik vagy kigúnyolják, akkor megvédjük azt (1Péter 3:15; 2Timóteus 4:1-4; 2Korinthus 10:5; Kolossé 2:8).

Ha nem engedelmeskedünk Isten parancsainak, mély meggyőződést érzünk, és megbánjuk azt (1János 1:8-10).

Nagy nyomás nehezedik ránk, hogy megfeleljünk a világi világnézetnek, és megosztottságot látunk gyülekezeteinkben: vannak, akik hűségesek maradnak, akik az Isten Igéjében való hit szűk ösvényén járnak, és vannak azok, akik tévesen azt hiszik, hogy ülhetnek a kerítésen Krisztus keskeny útja és a pusztulásba vezető széles országút között (Máté 7:13-14).

Az őszinte hívők hálásak azért, hogy Isten kiválasztotta őket, és tudják, hogy bármi, amit Igéjében tanít, az jó, helyes, a legjobb és dicséretre méltó.

Hiszünk Krisztus szavainak a János 15:19-ben: "Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem e világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ."

Köszönjük, Jézus, hogy kiválasztottál minket a világból, és pontos képet adsz erről az életről és az örök életről.

🌍🌎🌏


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment